Videor ni kan använda er av för att få en överblick:

  1. Undersök och jämför hur viktig Versaillesfreden och Börskraschen 1929 är som förklaring till att Hitler kom till makten. Klicka här för att komma till en dokumentärOch här för att titta på hur det gick till när Hitler kom till makten.
  2. Undersök hur mycket vi i Sverige visste om Nazitysklands behandling av judar fram till kriget bröt ut. Klicka här för att ladda hem några källor som jag sammanställt till en annan övning. Klicka här för att komma till övningen. Jag har tyvärr ingen bra dokumentär till er. 
  3. Undersök hur Hitler och nazisterna gjorde för att montera ner demokratin i Tyskland. Klicka här för att komma till en dokumentär. Och här för att titta på hur det gick till när Hitler kom till makten
  4. Undersök om det tyska folket fick det bättre under nazisterna fram till kriget. Klicka här för att komma till en dokumentär.   Klicka här för att komma till en dokumentär om Hitlers väg till makten.
  5. Redogör för och undersök orsaker till att nazisterna utvecklade förintelseläger av judarna. Klicka här för att komma till en video.
  6. Redogör för varför Hitler startade Andra världskriget. Klicka här för att komma till en dokumentär.